En liten minnesbild på de saker matte inte får glömma att ta med sig idag!

”Äntligen!” tänker matte. Hon var nämligen helt övertygad om att Åsas student var förra torsdagen. Så övertygad att hon nästan var lite irriterad på sin vän Regina att hon inte engagerade sig alls i studentpresenten de skulle köpa tillsammans. Så förra onsdagen väckte hon Regina med peppiga sms om olika förslag på studentpresent. Reginas svar var väl inte så direkta att de kunde tolkas som ”ja” eller ”nä” så matte ringde tillslut upp henne när hon satt och väntade på bussen. Det var ju dessutom lite småbråttom att handla eftersom de flesta affärer stängde tidigare förra onsdagen – dag före helgdag som det var och allt. Regina svarade som tur var i mobilen där hon låg och drog sig i sängen. Det dividerades lite om lämplig present och när bussen kom så frågade matte Regina ”Du… vet du vilken tid det är imorgon?” Regina skrattade och svarade ”Det är nästa torsdag, virrpanna!”
Matte blev helt förvånad. Nu fick hon ju en hel dag oplanerad liksom. ”Men, vad ska jag göra imorgon då?” sms:ade hon till Regina. ”Sök plats på ett boende för dementa/förvirrade!” fick hon tillbaka.

Gissa om matte skrattade gott åt Reginas statusuppdatering på facebook dagen efter då hon skrev: ”Trodde jag skulle jobba idag men så var det inte.. Jag går ut å planterar blommor istället!”

Presenten då? Kanske du tänker… Jo, Åsa ska få en Takvandring. Matte köpte 4 biljetter, hon och Regina och 2 till ska gå i sommar. Och nej, Åsa kommer inte att tjuvläsa här innan hon öppnar paketet. Hon har fullt upp med champagnefrukost i Busbacken, Guldtrofén, utgång på trappan, flak-åkning och studentmottagning så det är ingen risk att hon hinner kolla nån blogg idag!