Så är svaret enkelt. I år ska huset målas om. Tre käcka (?) kulörer finns uppmålade vid grannens fönster. Som du ser så har någon, varken matte eller grannarna vet riktigt vem, valt 2 nyanser av kaukasiskt hudfärgat plåster och kommunalgrått till våra hus. Kanske tur att det inte varit en fråga som alla fått säga sitt i, farbrorn som bor under oss vill att huset ska målas lila. Enligt egen utsago hans favoritfärg. Och vi tvivlar inte.
Att de ska vara samma färg på de sammanhängande huskropparna funkar visst inte. Tydligen inte bara matte som är lite småglömsk och får gå på färg när hon kommer hem. (Dock förmodligen bara matte som kommer hem nån gång mellan 03 och 05 och undrar vart hon bor. De andra i huset sitter nog på sängkanten och undrar om det inte är dax för morgontidningen att komma vid samma tidpunkt.)

Ja, ballen ska således tömmas på allt och plastas in i vid midsommar nån gång, och sen vettetusan när vi kan använda den igen. Hela huset ska kläs i blått nät och fönstren ska plastas in.

De har börjat i andra änden av gatan. Vi är inte superpeppade på det här. På balkongen står det saker som inte riktigt gör sig bra inne i lägenheten. Och nej, plats finns inte i förrådet, det är redan överfullt. Jag tycker synd om de som bor i huset mittemot, ett likadant huskomplex fast en annan förening. De måste titta på våra fult flerfärgade hus. Vi har ett solgult, fint hus att titta på i alla fall. Win!